Icon & Sony samlar till Läkare utan gränser

Pressmeddelande från Sony:
Under december har Icon Magazine i samarbete med Sony Mobile anordnat en fotoutställning med anledning av Icons treårsjubileum. 24 stycken motiv hämtade från Icons över 200 reportage har under fyra veckor ställts ut och sålts i ett popupgalleri på Mäster Samuelsgatan 5 i Bibliotekstan. Varje motiv har funnits till försäljning i en maxupplaga om fem stycken exemplar.

Utställningen har även inkluderat två digitala tavlor bestående av smartphones och tablets från Sony där besökarna har kunnat bläddra mellan Icons alla reportage från 2011 fram till i dag, och en utställningskatalog som publicerats online samt tryckts i det senaste numret av Icon.

På fyra veckor har utställningen lockat över 1000 besökare och 40 stycken tavlor har sålts. De två mest populära motiven var Blondies frontfigur Debbie Harry samt miljökämpen tillika klädmärket Patagonias grundare Yvon Chouinard. Icons två chefredaktörer Joel Persson och Peter Smirnakos har suttit i lokalen och mött läsare under hela perioden.

– Det har varit en fantastisk möjlighet att ställa ut våra favoritbilder och att träffa alla läsare och kunna visa upp vilken bredd vi har på materialet i tidningen. Att samtidigt kunna skänka 85000 kronor till Läkare utan gränser i tider då man känner maktlöshet och frustration över läget i världen, känns som en bra avslutning på året, säger chefredaktörerna.

– Det var en självklarhet för oss att bidra till Icons treårsjubileum, både för att vi verkligen gillar tidningen men också för att vi på det här sättet fick chansen att vara med och samla in pengar till en organisation som i år har behövt det mer än någonsin, säger Erik Yström, pr-ansvarig på Sony Mobile.
Etiketter: sony icon

Nyhetsarkiv